Wanneer een backpacker verzekering

een wereldreis is iets waar je graag de tijd voorneemt, op een vliegticket, een rugzak met wat kleding en een Lonely Planet na heb je geen planning, je weet bij wijze van spreke niet wat je morgen gaat doen. Dat is het echte backpacken je leeft van dag tot dag.

De tijd dat je aan het backpacken bent is wel belangrijk, een normale reisverzekering staat een maximale reisperiode van 90 dagen toe. Ga je langer op reis dan moet je je daar dus anders voor verzekeren Deze zogenaamde lang op reis of backpacker verzekering is vaak toegespitst op de reiziger. Naast je rugzak een fotocamera, een handje vol kleding en misschien een ipad of een andere gadget heb je weinig van waarde bij je. Het is dus niet noodzakelijk om je hele hebben en houden voor kapitalen te verzekeren.

Zorgverzekering

Iedereen die in Nederland in het bevolkingsregister (GBA) is ingeschreven is verplicht om zich te verzekeren voor zorg. de zogenoemde basis zorgverzekering. Deze vergoed ook de kosten van medische hulp in het buitenland. Echter tegen het prijsniveau wat de behandeling in Nederland zou kosten en natuurlijk met een beruchte eigen risico wat je zelf kunt bepalen.


style=”display:block”
data-ad-client=”ca-pub-9534128255935708″
data-ad-slot=”3203474817″
data-ad-format=”auto”>

Ben je langer dan een jaar onderweg, dan mag je officieel uitschrijven uit het GBA en kun je de zorgverzekering opzeggen. Je kunt je dan via een reisverzekeraar aanvullend verzekeren tegen de onverwachte medische kosten. Let wel op, zodra je weer in Nederland bent moet je zo snel mogelijk weer inschrijven en je aanmelden voor een zorgverzekering. Meer informatie over de regels met betrekking tot de zorgverzekeringen vindt je op de website van de Sociale verzekeringsbank (SVB)style=”display:block”
data-ad-client=”ca-pub-9534128255935708″
data-ad-slot=”3203474817″
data-ad-format=”auto”>